Show Info

De Reünie [2019]

cameraman voor portretten en rondleiding In De Reünie worden er volop herinneringen opgehaald aan die bijzondere middelbareschooltijd. Met leerlingen van toen gaat Anita Witzier op zoek naar boeiende levensverhalen van oud-leerlingen op de plek waar het ooit allemaal begon: hun oude school. In het klaslokaal van toen, met de geuren en kleuren van toen, ontmoeten […]

Details

Televisie

De Reünie [2019]

cameraman voor portretten en rondleiding

In De Reünie worden er volop herinneringen opgehaald aan die bijzondere middelbareschooltijd. Met leerlingen van toen gaat Anita Witzier op zoek naar boeiende levensverhalen van oud-leerlingen op de plek waar het ooit allemaal begon: hun oude school.

In het klaslokaal van toen, met de geuren en kleuren van toen, ontmoeten de medeklasgenoten elkaar, delen ze verhalen van vroeger en horen hoe het iedereen is vergaan. Dat zorgt voor mooie, vrolijke en soms ook aangrijpende verhalen.

In elke aflevering ontmoet Anita stuk voor stuk openhartige mensen die graag over hun levens vertellen. Zo reist ze naar Appingedam waar boerenzonen en kinderen van asielzoekers bij elkaar in de klas zaten en reist ze naar Limburg om herinneringen op te halen aan het Venlo van de Katholieke jaren ’70. Ook komen scholen in Amsterdam, Alphen en het instituut Clingendael aan bod. Waar steeds weer een nieuwe groep mensen klaarstaat om na al die jaren de balans op te maken.

Anita Witzier: “De middelbareschooltijd is een intense en vormende tijd. Vriendschappen die ontstaan, ontdekken wie je zelf bent, een eerste verliefdheid, een blik op ‘later’… Heel leuk en bijzonder om in deze nieuwe reeks ook echt terug te gaan naar de omgeving en de school van toen en om die tijd van vroeger ook letterlijk te kunnen ruiken, zien en horen.”

productie KRO-NCRV voor NPO 1